Daudzi cilvēki, kuri audzē mārrutkus savos dārzos, kulinārijas vajadzībām izmanto tikai vienu to daļu.
Tāpēc ir vērts zināt, kā ar maksimālu labumu izmantot visas auga daļas.
Kā var izmantot mārrutku asnus
Interesanta garšviela
Daudzām saimniecēm patīk eksperimentēt virtuvē, tāpēc lieka garšviela noteikti nekļūs lieka. Turklāt mārrutku lapām ir pilnīgi specifiska garša un aromāts.
Tāpēc lapas ir vērts kaltēt vai sasaldēt.
Tās lieliski sader ar gaļu, zivīm vai dārzeņiem.
Marinēšanai
Ja jums patīk marinēt gurķus ziemai, tad neiztikt bez mārrutku lapām: to izmantošana padara gurķus kraukšķīgus un neticami garšīgus.
Ir vērts arī atcerēties, ka sālījums būs neticami caurspīdīgs.
Lasi vēl: Ar kroni uz galvas: pašpārliecinātākās sievietes pēc zodiaka zīmes
Siltumnīca
Ir svarīgi atcerēties, ka siltumnīcās regulāri tiek veikta augsnes uzirdināšanas procedūra. Lai pasargātu augsni no patogēnās floras, obligāti jāpievērš uzmanība mārrutku lapām.
Ir ierasts izmantot augu materiālu, iestrādājot to augsnē!